Hoe weet je wanneer iemand je flirt?

Hoe weet je wanneer iemand je flirt?

Wanneer je het woord flirten hoort zal je als eerste denken aan allerlei ‘pick-up’ lines. Je zou denken dat je de juiste woord keuze moet kunnen maken om te kunnen flirten. Flirten is echter wat meer dan dat. Het gaat hierbij juist om je lichaamstaal. Openingszinnen als ‘Heb je een plattegrond voor mij? Ik verdwaal steeds in jouw ogen’ eindigen meestal niet zo goed. Zulke ingestudeerde praatjes komen meestal geforceerd en ‘fout’ over. Als er een connectie is tussen twee mensen, dan volstaat een simpel ‘hallo’. Lichaamstaal doet de rest van het werk.

Je gaat natuurlijk niet zomaar voor de eerste de beste persoon die je ontmoet. Iets trekt jou aan wat maakt dat je naar die persoon toe loopt. Het beste wat je allereerst kan doen is oogcontact maken wanneer je die persoon hebt gevonden die jou zo aantrekt. Het is een leuke en uitdagende manier om er achter te komen of iemand je leuk vindt. Krijg je een trage, broeierige en langdurige blik terug, dan zit je meestal wel goed. Deze soort blikken zijn tevens positief. Ook tijdens het gesprek geven ogen belangrijke flirtsignalen af. Vrouwen knipperen veel met hun ogen als ze iemand leuk vinden. Mannen maken hun ogen vaak groter en trekken hun wenkbrauwen iets op. Bij zowel mannen als vrouwen worden hun pupillen groter als ze met een aantrekkelijk persoon praten. Tevens zijn de ogen zeer beweeglijk tijdens een goede flirtsessie. Let dus goed op de ogen. Ook niet teveel dat het ongemakkelijk wordt voor de ander.

Wanneer het gesprek de goede kant op gaat, komen de subtiele aanrakingen. Vrouwen hebben de neiging om met hun vingers hun gezicht of heupen aan te raken. Hiermee geven ze aan dat ze graag zelf aangeraakt willen worden. Friemelen met het haar is ook een echte vrouwentic tijdens het flirten. Mannen raken de ander vaak aan op niet-seksuele plekken zoals de elleboog, de zij en de schouder. Op deze manier geven ze aan dat ze in zijn voor lichamelijk contact. Ga niet direct voor de handen of de knieen. Dan moet je echt wel een stuk verder zijn met je flirten. Wanneer je zover bent om dat te doen, eindigt het geflirt meestal in bed en niet meer dan dat. Wanneer je wat meer wilt, zoals een paar keren daten, kan je het beste elkaars hand aanraken op je date.

Let op al deze kenmerken en je weet direct als er met je geflirt wordt. Andere tips zouden nog kunnen zijn:

  • Let op wat voor vragen hij je stelt. Hij zou je vragen kunnen stellen waarvan het antwoord voor hem niet relevant is.
  • Hij komt op je af met adviezen om zo meer je interesse te winnen.
  • Hij probeert je problemen op te lossen om te laten zien dat hij er voor je is.
  • Korte appjes versturen alleen maar voor je aandacht. Hij doet dit niet, omdat hij aan je dacht. Integendeel vindt hij je erg aantrekkelijk.

Veel succes met deze tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *